Western SF cu Dracula în prim-plan, în pregătire

07 feb. 2021
Valentin

Cineasta Chloé Zhao propune o versiune inedită a popularului personaj

Orice se poate spune despre cariera chinezoaicei Chloé Zhao, dar nu şi că opţiunile sale sunt previzibile. Iniţial un star al cinema-ului independent şi recompensată anul trecut cu Leul de Aur la festivalul de la Veneţia pentru Nomadland, Zhao a făcut trecerea la blockbusterul de studio cu Eternals, noul film din Universul Cinematografic Marvel. Iar acum Zhao lucrează la o versiune cel puţin inedită a lui Dracula.

Studiourile Universal, despre ale căror eforturi de revitalizare a francizelor cu monştri am scris în repetate rânduri, au angajat-o pe Zhao pentru un nou film cu Dracula. Conform The Hollywood Reporter, versiunea cineastei va fi un “western futurist”, care va trata teme legate de existenţa la periferia societăţii, una dintre marile preocupări artistice ale lui Zhao.

“Am fost dintotdeauna fascinată de vampiri şi de ideea de Celălalt pe care ei o întruchipează”, a spus Zhao, iar preşedintele Universal Pictures, Peter Cramer, a adăugat: “Viziunea unică a lui Chloé aruncă lumină asupra celor neînţeleşi şi trecuţi cu vederea. Suntem încântaţi să colaborăm cu ea pentru a reimagina unul dintre cele mai emblematice personaje create vreodată.”

Foto: Bela Lugosi în Dracula (1931)

Hits: 44

  • Comentarii
  • Niciun comentariu.
    Vrei sa fii primul care comenteaza?