Stiri

A murit Christopher Plummer

07 feb. 2021
Stiri Cinema
Valentin

Actorul recompensat cu un Oscar avea 91 de ani

Câștigător al premiului Oscar, Christopher Plummer s-a stins din viață la 91 de ani. Actorul canadian a murit în casa sa din Connecticut. În ultimele clipe de viață, starul care a jucat în Sunetul muzicii și în numeroase alte producții cinematografice populare a avut-o alături pe soția sa, Elaine Taylor, cu care a fost căsătorit timp de 53 de ani, anunță BBC.

Continuarea articolului aici, plus o galerie cu 15 imagini din cariera lui Plummer.

Foto: Christopher Plummer în unul din cele mai cunoscute roluri ale finalului de carieră, în Knives Out.

Hits: 36

Western SF cu Dracula în prim-plan, în pregătire

07 feb. 2021
Stiri Cinema
Valentin

Cineasta Chloé Zhao propune o versiune inedită a popularului personaj

Orice se poate spune despre cariera chinezoaicei Chloé Zhao, dar nu şi că opţiunile sale sunt previzibile. Iniţial un star al cinema-ului independent şi recompensată anul trecut cu Leul de Aur la festivalul de la Veneţia pentru Nomadland, Zhao a făcut trecerea la blockbusterul de studio cu Eternals, noul film din Universul Cinematografic Marvel. Iar acum Zhao lucrează la o versiune cel puţin inedită a lui Dracula.

Studiourile Universal, despre ale căror eforturi de revitalizare a francizelor cu monştri am scris în repetate rânduri, au angajat-o pe Zhao pentru un nou film cu Dracula. Conform The Hollywood Reporter, versiunea cineastei va fi un “western futurist”, care va trata teme legate de existenţa la periferia societăţii, una dintre marile preocupări artistice ale lui Zhao.

“Am fost dintotdeauna fascinată de vampiri şi de ideea de Celălalt pe care ei o întruchipează”, a spus Zhao, iar preşedintele Universal Pictures, Peter Cramer, a adăugat: “Viziunea unică a lui Chloé aruncă lumină asupra celor neînţeleşi şi trecuţi cu vederea. Suntem încântaţi să colaborăm cu ea pentru a reimagina unul dintre cele mai emblematice personaje create vreodată.”

Foto: Bela Lugosi în Dracula (1931)

Hits: 47

Fragila reputaţie a starurilor: cazul Armie Hammer

07 feb. 2021
Analiza
Valentin

Cum şi-a ratat Hammer cariera în urma unor mesaje încă neverificate

Revenim la cazul Armie Hammer în urma unei analize a publicaţiei Variety, care arată cum a fost posibil ca starul din Call Me by Your Name să-şi vadă cariera pe butuci în urma unor mesaje scandaloase a căror autenticitate încă nu a fost verificată.

“Hammer nu este canibal”, consemnează sec jurnalista Elizabeth Wagmeister, arătând că, totuşi, câteva săptămâni după “cea mai bizară poveste cu celebrităţi a lui 2021”, Hammer îşi vede viaţa dată peste cap în urma acuzaţiilor de pe reţelele de socializare. Conform Variety, actorul nu a ales să se retragă din proiecte proeminente cum ar fi serialul The Offer (am scris mai multe despre acest serial şi ce va trata el) sau comedia romantică Shotgun Wedding, ci i s-a cerut să se retragă de către producătorii îngrijoraţi că scandalul va afecta profitabilitatea acestor proiecte.

Am dezvăluit deja că mesaje a căror autenticitate încă nu a fost verificată şi-au făcut apariţia pe reţelele de socializare. În acest mesaje, Hammer şi-ar descrie fetişuri şi fantezii sexuale bizare, precum dorinţa de a bea sânge uman, de a le tăia degetele de la picioare partenerelor sale sau de a le fereca în cuşti. Alte mesaje descriu fantezii legate de viol, iar o fostă iubită a lui Hammer a declarat unui tabloid că actorul ar fi vrut să-i gătească pe grătar şi să-i devoreze o coastă.

Deşi niciunul din aceste mesaje nu a fost dovedit drept autentic şi deşi Armie Hammer a negat în repetate rânduri acuzaţiile, în jurul său s-a creat imediat un nor care l-ar putea transforma într-unul din nefrecventabilii Hollywood-ului. Sunt şanse, consemnează Variety, ca Hammer să nu revină niciodată pe valul care îi deschidea toate uşile marilor studiouri.

Până în acest moment, acuzatoarele lui Hammer nu i-au intentat niciun proces actorului, un reprezentant al său chiar declarând că acesta ar avea şanse să câştige un proces de calomnie. Avocaţii actorului dau în judecată Instagram şi Facebook pentru ca cele două reţele de socializare să le furnizeze screenshot-urile cu mesajele scandaloase care circulă de câteva săptămâni bune, determinând producătorii The Offer şi Shotgun Wedding să-i ceară actorului să se retragă din proiecte. Variety a aflat şi că Hammer va fi compensat financiar pentru Shotgun Wedding, ceea ce înseamnă că, legal vorbind, el nu şi-a încălcat contractul. Despărţirea de proiect este, deci, doar o încercare de eschivare de la atenţia nedorită de care Hammer se “bucură” acum în presă.

“Contractele conţin liste cu anumite activităţi nepermise”, a declarat pentru Variety Ryan Baker, un avocat din Los Angeles care a reprezentat numeroşi actori în procese cu studiourile angajatoare. “Partea care doreşte anularea contractului ar putea justifica prin faptul că imaginea actorului a fost afectată de o acţiune a acestuia şi, ca urmare, implicarea sa într-un anumit proiect nu mai are valoarea iniţială. (…) Convingerea mea este că totuşi în acest caz alte fapte vor ieşi la iveală”, a declarat avocatul.

“Într-o industrie în care carierele starurilor au la bază brandul personal şi reputaţia, efectul devastator e posibil să se fi produs deja. Cuvintele ‘canibal’, ‘pisoi’ şi ‘tătic’ vor apărea întotdeauna alături de numele lui Hammer la o simplă căutare pe Google, iar caracterul său a fost pus sub lupă după ce au fost făcute publice clipuri în care el pare să consume droguri, să bea la volan sau să se laude că a trecut un test antidrog pentru a-şi putea vedea copiii în timpul divorţului”, scrie jurnalista Variety.

“Nu a mâncat niciodată carne de om, nu a băut sânge, nu a tăiat niciun deget şi nu a închis pe nimeni într-o cuşcă. Aceste mesaje nu trebuie luate literal, chiar dacă ele au fost trimise”, a declarat pentru Variety o sursă apropiată lui Hammer. “Fiecare poate spune ce vrea pe Instagram, TikTok sau Clubhouse. Oamenii cred că perversiunile sunt bizare şi tabu, şi, dacă mulţi au dreptul să le considere aşa, alţii le practică şi obţin plăcere din asta”, a mai spus sursa.

Proiectele afectate de scandal nu sunt doar cele pe care Hammer se pregătea să le filmeze, ci şi cele pe care actorul le-a terminat deja. Cel mai proeminent este Moarte pe Nil, ecranizarea Disney după romanul omonim al Agathei Christie, ecranizare în care Hammer apare alături de Gal Gadot şi Kenneth Branagh. Premiera globală va avea loc în septembrie şi nu se ştie în acest moment dacă problema de imagine a lui Hammer va afecta promovarea ecranizării.

În ce priveşte viitorul, cel mai mare mister legat de soarta actorului vizează continuarea la Call Me By Your Name. Dacă Hammer a putut fi cu uşurinţă îndepărtat din The Offer şi Shotgun Wedding (la nici o săptămână după ce i-au arătat uşa, producătorii au anunţat înlocuirea sa cu Josh Duhamel), nu la fel stau lucrurile cu Call Me By Your Name 2, unde chimia cuplului Hammer-Timothée Chalamet este esenţială. Dar în prezent scenariul continuării nici măcar nu a fost început, deci ar putea trece ani buni până la o eventuală concretizare a proiectului.

Foto: Depositphotos

Hits: 51

Surprize la Globurile de Aur: cinci mari scăpări ale ediţiei 2021

07 feb. 2021
Premii
Valentin


Asociaţia Presei Străine de la Hollywood dovedeşte din nou că are gusturi chestionabile

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood numără nici 100 de persoane (mai puţin decât un bloc de garsoniere din Drumul Taberei!), dar printr-o eficientă maşinărie de marketing şi apetenţa pentru gale fastuoase, care dau bine pe ecranul televizoarelor, a reuşit să transforme Globurile de Aur într-un eveniment popular în întreaga lume. Dacă ne întrebi pe noi, Globurile sunt la fel de relevante ca premiile prăfuitei Uniuni a Cineaştilor din România, premii care iau an de an industria locală prin surprindere.

Aici lista completă a nominalizărilor ediţiei de anul acesta.

Una din marile obiecţii aduse preferinţelor Asociaţei este obsesia pentru staruri. Strănută Brad Pitt într-un rolişor, hop şi Asociaţia cu o nominalizare, doar-doar starul va catadicsi să vină la gală şi să dea frumos la TV. Efectul? Starurile au mai mari şanse la o nominalizare, în dezavantajul debutanţilor sau al feţelor mai puţin cunoscute.

O altă, problemă a Globurilor este împărţirea uneori forţată a categoriilor în cele dedicate dramelor şi cele dedicate comediilor. Reamintim rateul profund de logică de acum câţiva ani, când Asociaţia Presei Străine de la Hollywood considera că Marţianul/The Martian, drama SF despre salvarea unui astronaut (Matt Damon) rămas pe Marte, a primit o nominalizare la Cea mai bună comedie sau muzical. Da, dacă membrii Asociaţiei râd de trei ori la un film, acel film e desigur o comedie…

Desigur, ca la orice premii, numărul de posibilităţi este întotdeauna mult mai mare decât al nominalizărilor, prin urmare niciodată o listă de nominalizări nu va putea mulţumi pe toată lumea. Cu toată acestea, preferinţele jurnaliştilor străini de la Hollywood sunt insistă să provoace comentarii negative.

Michaela Coel – I May Destroy You (cronica noastră aici)
Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai mare scăpare a ediţiei din 2021 a Globurilor. Miniseria britanică lansată pe HBO este poate cel mai bine scris şi cel mai ataşant titlu lansat în 2020 şi se regăseşte în mai toate topurile cu cele mai bune seriale ale anului trecut. Cu toate acestea, Coel, care a scris I May Destroy You pe baza unei experienţe personale, nu este suficient de celebră pentru Globuri şi, încă o dată, poate cea mai promiţătoare cineastă a anului trecut este trecută cu vederea de Asociaţie. Noi am fi înlocuit fără ezitare nominalizările pentru The Undoing şi Nicole Kidman cu nominalizări pentru I May Destroy You şi Coel. Dar na, Michaela Coel nu este Nicole Kidman…

Bridgerton (cronica noastră aici)
Da, nu suntem fanii fără drept de apel ai acestui nou serial al Shondei Rhimes, dar ignorarea sa, mai ales în contextul plin de sclipici al Globurilor, este mai mult decât surprinzătoare. Să fi fost de vină distribuţia lipsită de staruri? Sau decizia fantezistă a lui Rhimes de a alege actori de culoare pentru personaje istoric caucaziene? Indiferent de motiv, e surprinzătoare trecerea cu vederea a acestui serial care a dovedit încă o dată că “sexul vinde”. Şi ce le place mai mult Globurilor decât să se vândă?

Minari
Este unul din filmele cel mai bine primite în 2020, dar regulile Globurilor au împiedicat această dramă despre o familie de imigranţi coreeni care încearcă să trăiască mai bine în America rurală în anii ’80 să primească o nominalizare la categoria Cel mai bun film – dramă. Filmul este regizat de un american prin companii de producţie americane, dar, pentru că dialogurile sunt în proporţie de peste 50% în coreeană, Minari nu este eligibil decât la categoria Cel mai bun film străin. În contextul incluziunii şi al fenomenului Parasite, neactualizarea regulilor este o nouă decizie dubioasă a organizatorilor Globurilor, decizie condamnată apăsat în reacţiile de după anunţarea nominalizărilor.

Lily Collins şi Emily in Paris
Un serial uşurel, neverosimil şi doldora de clişee, care actualizează valorile Sex and the City la obsesia actuală pentru influenceri, Emily in Paris a obţinut nominalizări atât la Cel mai bun serial de comedie, cât şi la Cea mai bună actriţă, pentru Lily Collins. Pe noi Emily in Paris ne-a şocat din cauza măsurii zero a protagonistei: Lily Collins pare nesănătos de slabă şi sare în ochi şi faptul că, deşi serialului nu-i lipsesc scenele de sex, actriţa nu este niciodata filmată mai jos de umeri…

Kate Hudson şi Music
Nu am văzut Music, dar cei de la Variety spus că mai nimeni de la Hollywood nu a văzut acest film australian lansat pe 14 ianuarie în ţara natală şi repede desfiinţat de cronici. Filmul, despre o adolescentă autistă, a deranjat atât de tare cu stereotipurile sale, încât în prezent are nota 3,8 (din 10) pe imdb. Dar… regizoare este cântăreaţa Sia, iar în rolul titular apare dansatoarea Maddie Ziegler, care are 13 milioane de urmăritori pe Instagram. Şi de ce să nu vină acest trio feminin la Gala Globurilor?

Ce alte titluri crezi că au fost ignorate sau au primit nominalizări pe nedrept la Globurile de Aur?

Hits: 43

Producţia Fantastic Beasts 3, oprită în urma test covid pozitiv

07 feb. 2021
Stiri Cinema
Valentin

Un membru nenumit al echipei s-a îmbolnăvit de covid, iar asta a oprit întreaga producţie

Blockbusterul Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 era în plină producţie la studiourile Warner Bros. din localitatea britanică Leavesden, dar producătorii au oprit filmările după ce un membru al echipei a fost testat pozitiv pentru covid, anunţă Variety.

“Un membru al echipei pentru Fantastic Beasts 3 a fost testat pozitiv pentru covid-19”, a declarat un reprezentant al studiourilor. “Rezultatul a venit după testarea obligatorie a tuturor membrilor echipei de producţie, iar respectivul membru se află acum în izolare. Pentru un plus de siguranţă, producţia filmului a încetat şi va fi reluată în conformitate cu protocoalele medicale.”

Sequelul este regizat de David Yates, care a regizat şi primele două filme Fantastic Beasts, dar şi mai multe părţi din seria Harry Potter. Britanicii Eddie Redmayne şi Jude Law interprează rolurile principale, iar danezul Mads Mikkelsen a preluat rolul lui Gallert Grindenwald de la Johnny Depp, după ce interpretul lui Jack Sparrow a devenit nefrecventabil după ce s-a dovedit că şi-a abuzat soţia, pe Amber Heard.

În acest moment, Fantastic Beasts 3 are premiera programată pentru 15 iulie 2022.

Hits: 40

Documentarul Impresioniști secreți în premieră la Happy Cinema București

27 sept. 2020
Premiera
Valentin

 


Filmul explorează revoluția din artă adusă de mișcarea impresionistă, și prezintă 50 de comori ascunse, expuse pentru prima dată la Roma în Palazzo Bonaparte

Cum au văzut impresioniștii lumea? Ce relație aveau ei cu tehnica, culoarea, lumina și universul de forme care le-a conturat realitatea? Cum au fost percepute lucrările lor? Cum a ajuns arta lor să fie în doar câțiva ani, una din cele mai iubite forme de artă din lume, după ce a fost inițial primită cu răceală de critică și public?

Pentru a afla, vino din 2 octombrie la Happy Cinema București din Liberty Center să vezi documentarul Secret Impressionists/ Impresioniști secreți, regizat de Daniele Pini.

Secret Impressionists este o călătorie imersivă în lumea impresioniștilor și a picturilor acestora, oferind o vizită “privilegiată” care va stimula curiozitatea spectatorilor. Filmul propune o perspectivă asupra operelor de artă care este complementară unei experiențe în muzeu, permițând publicului din sala de cinema să descopere noi detalii și nuanțe ale lucrărilor artistice.

Expoziția prezintă opere de Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley și Berthe Morisot. Cei doi curatori ai expoziției, Claire Durand-Ruel (stră-stră-strănepoata lui Paul Durand-Ruel, cel mai important dealer de artă impresionistă) și Marianne Mathieu, îi vor însoți pe spectatori pe un drum întortocheat și extrem de interesant.
Sursa

Hits: 40

Avem sinopsis oficial pentru Monster Hunter, ecranizarea jocului video omonim

27 sept. 2020
Stiri Cinema
Valentin


În fața unei primejdii care le-ar putea distruge lumea, acești viteji luptători își combină forțele pentru lupta supremă

Chiar dacă fanii seriei Monster Hunter trebuie să mai aștepte încă puțin pentru a vedea jocul video marca Capcom adus la viață pe marele ecran, considerând ultima amânare a premierei până în cursul anului 2021, avem totuși un nou sinopsis pentru film, unul care confirmă că regizorul Paul W.S. Anderson și actrița din rolul principal, Milla Jovovich, vor aborda acțiunea în stilul lui Resident Evil și vor juca în altă manieră decât prefigurează sursa de inspirație.

Iată sinopsisul extins: „În spatele lumii noastre, mai există o alta: o lume de monștri puternici și primejdioși, care își domină tărâmul cu o ferocitate letală. Atunci când o furtună de nisip, venită pe nebănuite, îi aruncă pe Lt. Artemis (Milla Jovovich) și pe unitatea ei (TI Harris, Meagan Good, Diego Boneta) într-o lume străină, luptătorii descoperă cu surprindere că acest mediu nou și periculos este populat de monștri uriași, înspăimântători și, mai grav, imuni la armele lor.

Aflați într-o luptă disperată pentru supraviețuire, membri unității îl întâlnesc pe Hunter (Tony Jaa), a cărui set unic de aptitudini îl ajută să fie cu un pas înaintea primejdioaselor creaturi. Pe măsură ce Artemis și Hunter capătă, încet-încet, încredere unul în celălalt, ea descoperă că acesta este parte dintr-o echipă condusă de Amiral (Ron Perlman).

În fața unei primejdii care le-ar putea distruge lumea, acești viteji luptători își combină forțele pentru lupta supremă…”

Monster Hunter are regia semnată de către Paul W.S. Anderson, coordonând o distribuție din care fac parte Milla Jovovich (Resident Evil), Meagan Good (Think Like a Man), rapperul Tip „T.I.” Harris (Ant-Man ant the Wasp), Tony Jaa (Ong-Bak), Ron Perlman (Sons of Anarchy) și Diego Boneta (Scream Queens).
Sursa

Hits: 7

Sequel-ul la The Passion of the Christ va fi „cel mai amplu film din istorie”

27 sept. 2020
Stiri Cinema
Valentin


Mel Gibson lucrează la scenariul lui The Passion of the Christ: Resurrection de câțiva ani buni

Jim Caviezel a anunțat că sequel-ul la The Passion of the Christ va fi „cel mai amplu film din istoria lumii”, scrie flickeringmyth.com. Afirmația actorului vine după ce acesta a primit a treia variantă de scenariu pentru sequel de la Mel Gibson.

Atunci când vine vorba de filme religioase, niciunul nu merge atât departe precum The Passion of the Christ al lui Mel Gibson. Filmul prezintă ultimele ore din viața lui Iisus, mai exact perioada dintre ruga în Grădina Getsemani și răstignirea pe cruce. Doisprezece minute din film sunt dedicate momentului flagelării, secvența tulburând credincioși și atei deopotrivă prin cruzimea imaginii: bucăți de carne se împrăștie pe dale sub loviturile bicelor cu cuie-și prin durată ei. Prelungirea exagerată a momentului a dus la acuzarea lui Mel Gibson de sadism, de către critică de specialitate. Cu româncă Maia Morgenstern în rolul Mariei, și Jim Caviezel protagonist, este unul dintre cele mai cunoscute filme.

Filmul a fost un succes la box-office și, acum, după atâția ani, Mel Gibson are de gând să facă un sequel despre viața lui Hristos în lumea de după Înviere.

Jim Caviezel își va relua rolul titular, iar actorul declara pentru Brietbart News că a citit cel de-al treilea draft al scenariului lui Mel Gibson. „Se numește The Passion of the Christ: Resurrection. Va fi cel mai amplu film din istoria lumii”.

Considerând succesul impresionant la box-office al primului film, de 612 milioane de dolari, merită văzut cum va ieși sequel-ul atunci când, în cele din urmă, va ajunge în sălile de cinema. Gibson lucrează la scenariu de câțiva ani buni.

Sursa

Hits: 11

Tenet are rezultate bune la box-office pe măsură ce publicul se întoarce, încet-încet, în săli

27 sept. 2020
Box Office
Valentin


Pe măsură ce sălile de cinema se deschid, se fac pași mărunți către o stare de normalitate. Vestea bună: prima dată din martie încoace, 10 premiere au fost proiectate în sălile de cinema din Statele Unite și din Canada, încasând peste 100.000 de dolari. Și cele mai multe scăderi înregistrate la box office-uș din ultima săptămână au fost sub 30%, ceea ce înseamnă peste medie: Tenet de la Warner Bros a avut o scădere de sub 26% la încasări, cu puține noi săli în care s-a proiectat din 26 august încoace, scrie Indiewire. Asemenea scăderi minore sugerează o tendință pozitivă în ceea ce privește interesul vizavi de mersul la cinema, concluzionează publicația.
Vestea proastă: încă nu sunt multe de văzut. Și, mai îngrijorător, în zona filmului independent, cu toate că au rulat în sute de săli americane, The Secrets We Keep de la Bleecker Street și The Nest de la IFC, nu au reușit să atragă atenția publicului. Pe vremea asta, anul trecut, filmele care rulau adunau un total de 123 de milioane de dolari. Conduse în clasament de trei premiere (Downton Abbey, Ad Astra și Rambo: Last Blood), minimul de încasări pentru un singur titlu era de puțin sub 1,5 milioane de dolari. Anul acesta, cu peste 3000 de săli deschise (numărul exact nu este cunoscut), și cu o ușoară creștere săptămâna trecută, încasările totale tind către 11,5 milioane de dolari. Aceasta, considerând că circa 75% dintre sălile din Statele Unite și Canada sunt deschise (aproape toate sălile sunt deschise în Canada, în timp ce în Statele Unite procentajul este către 70%).

Faptul că în Los Angeles și în New York sălile sunt încă închise duce la o proporție semnificativă a pierderilor. Totuși, chiar dacă toate sălile ar fi deschise, încasările ar sta undeva sub 20 de milioane dolari. Cel mai mare factor care influențează negativ box-office-ul rămâne lipsa filmelor noi. Desigur, pandemia plus rezerva publicului de a merge la cinema rămân factori importanți. Dar, dacă încasările în brut sunt sub barem cu aproape 90%, aceasta vine din lipsa noilor filme, sunt de părere analiștii de la IndieWire. Anul trecut, cele trei filme noi încasau aproape 70 de milioane. Lipsa unor filme noi înseamnă că nu mai există nimic care să înlocuiască aceste 70 de milioane, fără niciun alt concurent în top înafară de Tenet.

Fără îndoială, domeniul e unul dur, ceea ce se vede prin faptul că cinematografele se luptă pentru supraviețuire. Însă lipsa filmelor noi este principalul motiv – alături de acela că multe săli nu s-au deschis – iar situația critică actuală nu demonstrează că, în mod obligatoriu, cinematografele nu ar avea un viitor, cel puțin atât timp cât ele vor supraviețui acestei perioade.

La nivel global, Tenet a avut o scădere după premieră de 26% până la un nivel de încasări brute de 4,7 milioane dolari. Ceea ce duce filmul la un nivel de 36 de milioane de dolari în Statele Unite, de-a lungul a trei weekend-uri, similar cu celelalte filme din Topul 10 care fie au scăzut mai puțin de 30%, fie se mențin în același segment. Faptul că încasările brute au scăzut relativ puțin, considerând lipsa filmelor noi, subliniază că, deși în ritm lent, publicul se întoarce în sălile de cinema.

Totuși, la nivel global, Tenet a ajuns la încasări de 250 de milioane de dolari. Cea mai mare parte a lumii, cu excepția Americii de Sud, a deschis cinematografele. Japonia a avut încasări de 4,3 milioane de dolari, cu scăderi după premieră de 25% sau și mai puțin, în timp ce China, cu 5,6 milioane de dolari la al treilea weekend de rulare, încă este pe locul 1, cu o scădere de 46%.

Cu mai multe țări care rulează filmul și cu mai multe săli care se deschid în Statele Unite și cu încasări care cresc continuu, un box- office de 350 de milioane dolari pentru Tenet pare plauzibil. Rezultatul este unul impresionant, indiferent de ce înseamnă raportat la punctul de profit pentru Warner Bros.

În plan local, cea mai mare creștere pentru Tenet vine din sălile de cinema din California (Orange County, de exemplu, și-a deschis sălile), deși cinematografele din Los Angeles sau din San Francisco au rămas închise deocamdată. Asta înseamnă o predicție puternică a ceea ce se va întâmpla atunci când sălile se vor redeschide.

Cele mai bune rezultate pentru Tenet, weekendul acesta, vin din Canada. Aflat deja la al patrulea weekend de rulare, filmul a scăzut acolo cu numai 14%. Iarăși, un semn bun pentru cei care așteaptă momentul în care publicul se va întoarce în săli (în Canada mai rulează alte două titluri din Topul 10, anume After We Collided de la Voltage și The SpongeBob Movie: Sponge on the Run de la Paramount, dintre care niciunul nu este proiectat în sălile din America în acest moment).

Revenim pe parcursul zilei de luni, 21 septembrie, cu date din box-office-ul românesc, imediat ce ne vor parveni cifrele de la cinematografele din București și din țară.
Sursa

Hits: 10

Noi imagini din Moarte pe Nil. Templul de la Abu Simbel, recreat

27 sept. 2020
Stiri Cinema
Valentin

Filmul va ajunge în săli pe 23 octombrie

Hercule Poirot (Kenneth Branagh) va rezolva din nou o crimă, în noua adaptare după Moarte pe Nil, romanul Agathei Christie. Noi imagini au fost date publicității cu încântătoarea distribuție. Continuarea la Crima din Orient Express are o distribuție amplă, care va fi prezentă pe vasul de croazieră S.S. Karnak ce călătorește de-a lungul Nilului. Pe vas, Poirot va încerca să dejoace planurile asasinului.

Armie Hammer, din Call Me By Your Name, are un rol central, fiind personajul Simon Doyle, aflat în mijlocul unui triunghi amoros între Linnet (Gal Gadot) și Jacqueline (Emma Mackey). Filmul se lansează la noi pe 23 octombrie.

Deși filmul are acțiunea plasată în Egipt, Moarte pe Nil de fapt nu este filmat acolo, scrie Cinemablend. Regizorul și actorul Kenneth Branagh a explicat situația: „Am recreat templul de la Abu Simbel cu înălțimea lui de 50 de metri. Am construit uriașul vas cu aburi Karnak. Am construit un rezervor masiv de apă în care vasul să poată sta și pluti, astfel încât să avem apă adevărată, un vapor adevărat, oameni adevărați și, din când în când, că suntem în Anglia, soare adevărat”.

Kenneth Branagh a pus în practică o sumă de efecte vizuale reale pentru Moarte pe Nil, care au reușit să dea distribuției senzația că, într-adevăr, se află în Egipt și pe Nil, deși erau foarte departe. Privind în trecut, adevărul este că numeroase filme plasate în Egipt nu au fost filmate acolo: Mumia (1999) a fost filmat în Maroc, Raiders of the Lost Ark (1981), în Tunisia etc.

La ora actuală, există un proces anevoios pentru a primi acordul autorităților egiptene de a filma în Egipt, mai ales dacă e vorba de filmări în zona siturilor istorice. Producătorii trebuie să depună scenariile la Ministerul de Interne al țării și să obțină autorizații de filmare, ceea ce face mai ușor să se filmeze în Anglia și să se recreeze decorul prin efecte vizuale reale sau CG, a mai spus Branagh. În Moarte pe Nil mai joacă Letitia Wright, Annette Bening, Sophie Okonedo, Russell Brand, David French, Dawn French, Ali Fazal și Tom Bateman..


Sursa

Hits: 35