Stiri

Recomandări TV pentru vineri, 20 martie. Filme epopeice pe micul ecran

20 mart. 2020
Recomandari TV
Valentin

Nu rataţi poate una dintre cele mai spectaculoase scene de luptă – care îi are în cadru pe armăsarul lui Alexandru şi un elefant indian

În dorinţa de a respecta măsurile impuse de guvernanţi şi pentru că vrem să vedem partea bună a statului acasă, Cinemagia va selecta zilnic – din programul micului ecran – cele mai bune filme.

Vineri, 20 martie, ne-a atras atenția programarea a patru filme epopeice la TV: Alexander (FilmCafe, 18:25), Constantine (AMC, 22:00) și Armageddon (Antena 1, 22:15). Pe de altă parte, seara de vineri vine pe micul ecran cu roboți, extratereștri și monștri: Predator (AMC, 19:50), RoboCop (Antena 1, 20:00), Glass (Film Now, 21:45).

Filmul lui Oliver Stone Alexandru se bazează pe povestea adevarată a unuia dintre cei mai influenţi şi mai strălucitori lideri din istoria omenirii, Alexandru (Colin Farrell) – un bărbat care cucerise 90% din lumea cunoscută a epocii sale înainte să împlinească vârsta de 25 de ani. Nu rataţi poate una dintre cele mai spectaculoase scene de luptă – care îi are în cadru pe armăsarul lui Alexandru şi un elefant indian.

„Dacă ți-aș spune că Dumnezeu și cu diavolul pun un pariu, un fel de rămășag pentru sufletele întregii omeniri?”, spune sentențios John Constantine (Keanu Reeves), un om care a fost literalmente până în iad și înapoi, ce se înarmează cu apă sfințită și un pistol „dat dracului”, Născut cu capacitatea de a recunoaște clar îngerii și demonii care umblă pe pământ în piele de oameni, Constantine patrulează granița pământească dintre rai și iad, sperând să își câștige dreptul de izbăvire, trimițându-i pe infanteriștii diavolului înapoi în adâncuri.

Pe de altă parte, în epopeicul Armageddon – Sfârșitul lumii?, Pământul este ameninţat de către un asteroid de dimensiunile statului Texas. Vor fi trimise două navete în spaţiu, pline de muncitori petrolişti specializaţi în sonde, dar fără experienţă în spaţiu (jucaţi de Bruce Willis şi Ben Affleck), care trebuie să provoace explozia asteroidului.

Dacă sequel-urile filmului s-au concentrat mai mult pe creaturile înspăimântătoare care au dat titlul filmului, fanii genului nu au uitat confruntarea dintre primul Predator (1987) şi personajul lui Arnold Schwarzenegger, Dutch. Acesta este epitomul durităţii şi singurul supravieţuitor din rândul mercenarilor din film, cel care reuşeşte să îl învingă pe Predator. Momentul cheie din film: Arnold contra Predator.

RoboCop (2014) se întoarce. Din nou, poliţistul-model căzut la datorie capătă corpul automatizat al unui cyborg, şi o face cu concursul – deloc dezinteresat – al Omnicorp Corporation (fosta Omni Consumer din 1987). Însă, cum opinia publică nu poate avea încredere într-un robot-poliţist (are maşina conştiinţă?), inventivul şi diabolicul CEO al Omnicorp, Raymond Sellars (Michael Keaton), găseşte o soluţie minune – o minte de poliţist într-un corp de robot. Totul pentru a stopa crima din Detroit.

Glass (2019) îi are ca protagoniști pe David Dunn (Bruce Willis), Kevin Wendell Crumb (James McAvoy), mai bine cunoscut sub numele de Hoarda, şi Elijah Prince (Samuel L. Jackson) ajung într-un ospiciu unde sunt „trataţi” de medicul psihiatru Ellie Staple (Sarah Paulson). Scopul ei? Să-i convingă că nu sunt supereroi şi că abilităţile lor ieşite din comun sunt doar rezultatul unei traume.

Sursa:https://www.cinemagia.ro/stiri/recomandari-tv-pentru-vineri-20-martie-filme-epopeice-pe-micul-ecran-45561

Hits: 26

Șah la Netflix. UE cere sistarea streaming-ului HD

20 mart. 2020
Stiri Cinema
Valentin

Uniunea Europeană cere ca furnizorii de conținut streaming precum Netflix să își limiteze volumul serviciilor pentru a reduce gradul de încărcare a rețelelor broadband

Uniunea Europeană cere ca furnizorii de conținut streaming precum Netflix să își limiteze volumul serviciilor pentru a reduce gradul de încărcare al rețelelor broadband, anunța joi Financial Times.

Comisarul European pentru piața și serviciile interne Thierry Breton relatează că aceste platforme ar trebui să se gândească în a oferi conținut numai la rezoluție standard, ceea ce consumă mai puțină lărgime de bandă decât conținutul de înaltă rezoluție, care pentru unii spectatori a devenit noul standard.

Breton relatează că a avut o „conversație telefonică importantă” pe acest subiect cu CEO Netflix Reed Hastings, deși se pare că o decizie finală nu a fost încă luată.

Conform CNN, Hastings și Breton își vor relua dezbaterea. „Comisarul Breton are dreptate să sublinieze necesitatea siguranței referitoare la funcționarea Internetului în aceste momente critice”, relata un purtător de cuvânt Netflix pentru CNN.

Sugestia lui Breton vine la un moment în care rețelele broadband din Statele Unite și din Europa sunt într-o solicitare crescută pe măsură ce mii de angajați lucrează de acasă datorită regulilor de carantină implementate în Europa și Statele Unite pentru a stopa evoluția epidemiei de coronavirus.

CEO Facebook Mark Zuckerberg a anunțat miercuri că platformele online ale companiei, inclusiv WhatsApp și Messenger au parte de creșteri bruște la anumite tipuri de servicii, precum apelurile. Financial Times relatează că rețelele de telecomunicații spaniole, italiene și britanice anunță creșterea traficului broadband în ultimele săptămâni pe măsură ce tot mai multe persoane lucrează de acasă.

COVID-19 – boala cauzată de coronavirus – a omorât până acum peste 9835 și a infectat peste 237.117 de persoane. 86.675 au supraviețuit infectării cu coronavirus și s-au vindecat.

Sursa:https://www.cinemagia.ro/stiri/sah-la-netflix-ue-cere-sistarea-streaming-ului-hd-45559

Hits: 25

The Valhalla Murders: şi totuşi cine e primul asasin în serie al Islandei?

20 mart. 2020
Cronica
Valentin

Serialul lansat vinerea trecută pe Netflix readuce în atenţie genul scandi-noir

Închiderea cinematografelor ne va determina cititorii să se refugieze în online, prin urmare iată că suntem tot mai atenţi la noile seriale lansate pe diverse platforme de streaming. La începutul lunii, când publicam recomandările noastre cu privire la noile titluri Netflix, ne-a atras atenţia revenirea popularului gen scandi-noir, adică a producţiilor sumbre şi adesea violente realizate în decorul îngheţat al ţărilor nordice. The Valhalla Murders, lansat pe Netflix pe 13 martie, după ce a putut fi văzut în ţara natală, Islanda, la sfârşitul lui decembrie.

Trebuie spus de la început că The Valhalla Murders reambalează mai toate elementele familiare ale genului al cărui probabil cel mai emblematic reprezentant este celebrul The Bridge/Bron/Broen, cu inegalabila Sofia Helin în rolul poliţistei autiste gata de orice pentru a-şi rezolva cazurile. Cam tot ce a făcut The Bridge, The Valhalla Murders reia într-o mai mică sau mai mare măsură, dar atmosfera oraşului Reykjavik şi peisajele îngheţate ale Islandei, plus interpretări foarte bune ale actorilor principali fac noul serial cât se poate de vizionabil, chiar dacă acesta pierde detaşat în comparaţie cu mult mai celebrul The Bridge.

Când un fost traficant de droguri este ucis cu brutalitate pe un ponton de la marginea mării, o mică secţie de poliţie din Reykjavik este cuprinsă de haos. Cazul ajunge la Kata (Nína Dögg Filippusdóttir, pe care s-ar putea s-o ştii dintr-un alt scandi-noir disponibil pe Netflix, Trapped), o poliţistă cu experienţă, iar ea îşi dă seama imediat că ochii mutilaţi ai victimei sunt semn sigur că asasinul avea o răfuială personală cu aceasta. Nu trece nici o zi şi cazul înregistrează o nouă victimă, iar Kata trebuie să accepte evidenţa: Islanda se confruntă cu primul caz de asasinate în serie din istoria sa…

The Valhalla Murders reuşeşte să creeze în jurul eroinei sale un angrenaj complex de forţe, de la superiorii poliţistei la noul coleg Anders (Björn Thors, al cărui fizic – să ne fie cu iertare – ne-a adus aminte de villain-ul Marvel Red Skull), adus în grabă de la Oslo, plus jurnaliştii care desconsideră orice recomandare a poliţiei în goana lor pentru subiecte senzaţionaliste. Presiunea asupra lui Kata este mărită de posibilitatea ca fiul ei adolescent să fi fost implicat într-o agresiune împotriva unei colege de liceu, rezultatul acestui cumul de forţe fiind faptul că serialul beneficiază de o protagonistă deloc infailibilă, prin urmare cu totul ataşantă.

The Valhalla Murders suferă din păcate din cauza faptului că totul pare aranjat la fix ca povestea să meargă într-o singură direcţie. Şi problema cea mai mare este că toate etapele parcurse de eroină şi de investigaţia ei au mai fost văzute în seriale mai vechi. Un eşec lamentabil al serialului îl reprezintă faptul că povestea îşi dezvăluie stângace un villain secundar încă din al doilea episod (deşi spectatorii ar trebui să-i descopere identitatea în penultimul). Chiar şi aşa, am urmărit serialul până la capăt (ceea ce nu e puţin lucru), deşi nu o dată ne-am trezit mirându-ne că The Valhalla Murders reciclează noi şi noi elemente din The Bridge.

Chiar şi aşa, contrastul dintre peisajele imaculate ale Islandei şi lumea imundă pe care Kata şi Anders o descoperă treptat sunt un cârlig eficient în a te ţine pe urmele celor doi poliţişti. Acesta este unul din efectele cunoscute ale scandi-noir-urilor, pe care spectatorii din lumea întreagă la apreciază şi pentru că dezvăluie problemele unor societaţi invidiate de la distanţă ca fiind perfecte…

Sursa:https://www.cinemagia.ro/stiri/the-valhalla-murders-si-totusi-cine-e-primul-asasin-in-serie-al-islandei-45557

Hits: 20

Toate cinematografele din România au fost închise miercuri, 18 martie, pe o perioadă „nedeterminată”

20 mart. 2020
Stiri Cinema
Valentin

Măsura face parte din efortul guvernanților de a stopa propagarea coronavirusului pe teritoriul țării noastre

Iubitorii de film nu vor mai putea să urmărească pe marele ecran cele mai recente producții lansate în țara noastră, începând de miercuri, 18 martie.

Până la această dată, cinematografele private, din mall-uri, funcționau cu respectarea unor măsuri sporite de igienă – dezinfectarea la intervale mai scurte a tuturor suprafețelor de contact, punerea la dispoziția spectatorilor de dispensere cu dezinfectant, vânzarea de maxim 100 bilete per sală, dispunerea spectatorilor în săli la distanță unii de alții.
„Se suspendă toate activitățile culturale […] și de divertisment”

Măsura de închidere a tuturor cinematografelor, anunțată pe 17 martie, face parte din efortul guvernanților de a stopa propagarea coronavirusului pe teritoriul țării noastre.

Iată cum este formulată măsura, pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne: „Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise”. Activitatea cinematografelor intră în categoria „divertisment”. Pe de altă parte, decretul nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, emis de Președintele României și publicat în Monitorul Oficial al României, stipulează – printre altele – „Închiderea temporară a unor restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi, cazinouri, sedii ale asociațiilor și ale altor localuri publice” – prin termenul de „local public” putând să înțelegem referirea la cinematografe.

Iată ce anunță pe site-ul oficial Cinema City Romania, cel mai mare exploatator de săli de cinema din România: „Viața bate filmul. Sunt momente în care noile lansări, covoarele roșii, premiile și starurile mai pot aștepta… De aceea, pentru siguranța dumneavoastră, cinematografele noastre vor fi închise începând cu 18 martie, pentru o perioadă nedeterminată de timp, în acord cu Decretul nr. 195/16.03.2020 al Președintelui României privind instaurarea Stării de Urgență și Decizia CNSSU din 17.03.2020. Biletele deja achiziționate pot fi rambursate prin intermediul Serviciului Clienți la adresa de e-mail: online@cinemacity.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere, vă recomandăm să respectați toate măsurile de siguranță stabilite de autorități și încheiem cu o promisiune familiară cinefililor: Va urma…”.

copyright foto: Cinema City

Ca urmare a instaurării stării de urgență și a măsurilor impuse de Guvernul român pentru a preveni raspândirea virusului Covid 19 (coronavirus), rețeaua Cineplexx România anunță – la rândul ei – că „va închide cele patru cinematografe pe care le operează începând din data de 18 martie până la noi reglementări. Este vorba despre locațiile Grand Entertainment, Cineplexx Titan, Cineplexx Satu Mare și Cineplexx Sibiu, iar finalizarea cinematografului de la Târgu Mureș este amânată pe o perioadă nedeterminată”.

Movieplex, rețeaua Happy Cinema și Hollywood Multiplex au fost închise, de asemenea, după ce – cu o săptămână înainte – se înregistraseră scăderi cu până la 80% a numărului de spectatori. În săptămâna 9-15 martie, numărul total de admisii s-a ridicat la 62.100. Cu o săptămână înainte totalul a fost de aproape 260.000, în scădere cu 13% faţă de săptămâna anterioară. Practic, epidemia a aruncat reţeaua de cinematografe la nivelul de acum 13 ani, anunța Cinemagia săptămâna trecută.

În acest moment, răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 s-a făcut la nivelul a peste 150 de țări, în care aproximativ 230.051 de persoane au fost infectate și peste 9388 au decedat. Organizația Mondială a Sănătății a declarat că ne confruntăm cu o „pandemie”, la data de 11.03.2020.

 

 

 

 

 

Sursa:https://www.cinemagia.ro/stiri/toate-cinematografele-din-romania-au-fost-inchise-miercuri-18-martie-pe-o-45547

Hits: 14

Echipamentele de protecție necesare filmărilor, donate de echipa serialului dramă medicală The Resident

20 mart. 2020
Stiri Cinema
Valentin

Serialul explorează viața personală și profesională a doctorilor dintr-un spital fictiv

La câteva zile de la sistarea filmărilor pentru sezonul 3 al dramei medicale The Resident, al studioului Fox, echipa a donat întregul echipament de protecție ce urma să fie folosit pe platouri Spitalului Grady Memorial din Atlanta, orașul unde se desfășura producția, scrie Deadline.

Așadar, echipamente de protecție personală, precum măști, mănuși, halate au fost trimise de pe platourile de filmare către spital, într-un moment în care necesarul de astfel de materiale e foarte mare, în lupta cu COVID-19.

Karen Law,reumatolog la Grady, a mulțumit pe Instagram pentru „gestul incredibil de generos”.

Serialul The Resident explorează viața personală și profesională a doctorilor de la spitalul fictiv Chastain Park Memorial Hospital.

Sursa:https://www.cinemagia.ro/stiri/echipamentele-de-protectie-necesare-filmarilor-donate-de-echipa-serialului-45551

Hits: 54

De pe marele ecran, în mediul online. Opt filme de autor, la un preț mai mic decât la cinema

20 mart. 2020
Stiri Cinema
Valentin

Un bilet online este 3 dolari, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de trei zile

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand „Vimeo” opt titluri din portofoliu, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Este vorba despre titlurile Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers). Acestea sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

Costul unui bilet online la filmele Bad Unicorn este de 3 dolari, iar utilizatorul poate vedea filmul într-un interval de trei zile, se mai vede în comunicat.

„Într-o perioadă în care mare parte din cinematografe s-au închis vrem să-i încurajăm pe oameni să stea acasă. Filmele de autor sunt foarte puțin prezente pe platformele comerciale, iar soluția on demand ni s-a părut cea mai potrivită. Ne continuăm politica de descurajare a piratării și punem astfel la dispoziția publicului filme de calitate, care respectă drepturile de autor, la un preț mai mic decât cel al unui bilet de cinema”, spun reprezentanții Bad Unicorn.

Despre trup și suflet, primul lungmetraj regizat de Ildikó Enyedi după o pauză de 18 ani, a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2017, în cadrul competiției internaționale, unde a câștigat premiul cel mare, Ursul de Aur. Traseul filmului a mers până la Oscar, unde a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film străin. Povestea atipică de dragoste a avut succes de public în România și a câștigat premiul pentru Cel mai bun film european al anului în cadrul galei Premiilor Gopo.

Tărâmul binecuvântat, în care actorul român Alec Secăreanu joacă rolul principal, este unul dintre cele mai discutate și apreciate filme ale anului 2017: lăudat în presa internațională, selectat și premiat la un număr impresionant de festivaluri: Premiul pentru regie la Sundance Film Festival, Männer Jury Award la Berlinale, Best British Feature Film la Edinburgh International Film Festival, Premiul Special al Juriului la TIFF Cluj, 11 nominalizări la 10 categorii la British Independent Film Awards, cele mai importante premii ale industriei independente de film din Marea Britanie.

Atelierul, cel de-al optulea lungmetraj al renumitului regizor francez Laurent Cantet, a avut premiera mondială la Cannes 2017, în prestigioasa secțiune Un Certain Regard. Filmul este o reprezentare fidelă a generației tinere de azi și a problemelor cu care se confruntă, în contextul transformării radicale a societății și a culturii.

Dovlatov, povestea renumitului scriitor rus Sergei Dovlatov, a avut premiera mondială în cadrul competiției internaționale la Berlinale 2018, unde a primit Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică și Berliner Morgenpost Readers’ Jury Award.

Utøya – 22 iulie urmăreşte prin intermediul unui personaj fictiv de 19 ani, Kaja, cele 72 de minute interminabile în cursul cărora extremistul de dreapta a urmărit şi împuşcat tinerii prinşi fără scăpare pe insuliţa din apropiere de Oslo, pe 22 iulie 2011. Arătat în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2018, în cadrul competiției internaționale, filmul a avut un puternic impact atât în rândul spectatorilor, cât şi al presei.

Vinovatul, filmul de debut al cineastului danez Gustav Möller a avut premiera mondială în competiția oficială de la Sundance Film Festival 2018, unde a câștigat Premiul Publicului. Traseul festivalier al filmului a continuat cu Rotterdam IFF, Transilvania IFF, Montclair IFF, Seattle IFF, festivaluri unde Vinovatul/The Guilty a câștigat același trofeu: Premiul Publicului. Filmul a fost propunerea Danemarcei la Premiile Oscar 2019 și s-a aflat pe lista scurtă a nominalizărilor.

Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, Păsări călătoare s-a aflat pe lista scurtă a filmelor nominalizate la Oscar în 2019. Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Ciro Guerra și Cristina Gallego spune povestea lui Rapayet și a clanului din care face parte – printre primii stăpâni ai traficului de marijuana.

Prezentat în premieră și premiat cu trofeul „Magic Lantern” în secțiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneţia, Amanda, cel de-al treilea film al lui Mikhaël Hers spune povestea lui David (Vincent Lacoste) și a Amandei, nepoata sa de 7 ani. După ce trec împreună printr-un eveniment tragic, cei doi construiesc o relație solară, plină de tandrețe, în care fiecare dintre ei învață să devină mai bun pe măsura trecerii timpului.

Sursa : https://www.cinemagia.ro/stiri/de-pe-marele-ecran-in-mediul-online-opt-filme-de-autor-la-un-pret-mai-45539

Hits: 5

Robert Downey Jr. ar putea reveni ca Iron Man într-un serial Disney+

08 sept. 2019
Stiri Cinema
Valentin

Este vorba despre o versiune a supereroului sugerată nu demult și de interpretul acestuia

În „noua eră” a Universului Cinematografic Marvel, vechii și noii eroi se amestecă într-o incitantă aglomerare pe marele și micul ecran. Dacă în știrile de ieri ale publicațiilor de profil se vorbea despre revenirea, în versiuni diferite, a Căpitanului America, iată că sunt șanse ca și Iron Man să beneficieze de o întoarcere în fața publicului.

O sursă menționată de publicația The Independent susține că Iron Man va reveni într-un serial Disney+, iar wegotthiscovered.com scrie că acest lucru se va întâmpla în Ironheart, o producție TV bazată pe aventurile genialei adolescente Riri Williams, care duce mai departe moștenirea lui Stark în benzile desenate. Williams face cunoștință cu Stark când acesta este în comă. Se antrenează apoi cu ajutorul unui sistem AI oferit chiar de către supererou, care este și interfața vocală a acestuia – va fi așadar un rol de voce pentru fostul Iron Man, la fel ca în cazul lui Paul Bettany și JARVIS.

Predarea ștafetei de către Iron Man, prin introducerea în MCU a supereroinei adolescente Ironheart, a fost sugerată chiar de către Robert Downey Jr., în urmă cu trei luni, în cadrul unei gale cinematografice. Fanii Marvel așteaptă acum și o confirmare oficială din partea companiei.

Sursa: https://www.cinemagia.ro/stiri/robert-downey-jr-ar-putea-reveni-ca-iron-man-intr-un-serial-disney-44201/

 

 

 

Hits: 98

Continuarea lui Tomb Raider a primit dată de lansare

08 sept. 2019
Stiri Cinema
Valentin

 

 

 

 

 

Alicia Vikander revine în rolul celebrei eroine din jocurile video

Studioul MGM a confirmat producția lui Tomb Raider 2. Ben Wheatley, cunoscut pentru filme ca Free Fire, Kill List și High-Rise, a fost numit la cârma sequel-ului, iar Amy Jump (care a lucrat cu Wheatley la Free Fire) se va ocupa de scenariu. Potrivit deadline.com, filmul are acum și o dată de lansare – 19 martie 2021.

Nu au fost încă dezvăluite detalii referitoare la povestea continuării, ce o va readuce pe marele ecran, în rolul Larei Croft, pe Alicia Vikander. După ce filmul lansat în 2018 a stârnit reacții mixte, atât în tabăra criticilor, cât și a publicului, iată că cei de la MGM și Warner Bros. au decis să schimbe întreaga echipă de producție și să vină astfel, probabil, și cu o nouă abordare a aventurilor eroinei.

Chiar dacă încasările obținute la box office de pelicula din 2018 abia au atins cifra necesară pentru ca filmul să nu fie considerat un eșec în această privință (aproape 275 milioane de dolari internațional, la un buget de producție situat între 90 și 100 milioane de dolari), a fost suficient pentru ca realizatorii să meargă înainte cu o continuare.

Seria de jocuri video Tomb Raider a fost lansată în 1990. Eroina centrală, Lara Croft, devenită în scurtă vreme un simbol al industriei de jocuri, a mai fost interpretată, pe marele ecran, de Angelina Jolie (în Lara Croft: Tomb Raider, din 2001, și Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, din 2003). Versiunea Larei Croft interpretată de Vikander a fost inspirată din reboot-ul seriei de jocuri, lansat în 2013, în care se pune accent pe anii de început ai aventurierei.

Sursa: https://www.cinemagia.ro/stiri/continuarea-lui-tomb-raider-a-primit-data-de-lansare-44203/

 

Hits: 85

Keanu Reeves și Emilia Clarke sunt doriți în Universul Extins DC

08 sept. 2019
Stiri Cinema
Valentin

În cazul lui Reeves, care și-ar dori să reia partitura lui Constantine, lucrurile sunt condiționate de modul în care se vor alinia proiectele sale viitoare

Producătorii DCEU (DC Extended Universe) își doresc să atragă cât mai multe staturi de calibru pentru a prinde din urmă producțiile Marvel, extrem de bine dezvoltate și încununate de succes. Printre cei pe care și-i doresc acum în echipa de supereroi DC de pe marele ecran se află Keanu Reeves și Emilia Clarke.

Potrivit wegotthiscovered.com, site-ul care scris și despre distribuirea lui Robert Pattinson drept Bruce Wayne în The Batman, Clarke a fost luată în vizor pentru rolul Zatannei, supereroină din rasa homo magi, care preia ocupația părinților, cea de magician și iluzionist, până când descoperă ce puteri fenomenale deține – se poate folosi de magie, rostind invers vrăjile, poate face să se materializeze obiecte doar cu puterea gândului, se poate teleporta, poate vindeca răni și poate manipula timpul și spațiul. Face parte o vreme din Justice League Dark, alături de John Constantine (cu are are și o relație), până când este invitată să devină membru onorific al grupului original Justice League.

Pe de altă parte, Reeves ar fi dorit într-un nou film Constantine, însă are deja mai multe proiecte în orarul de lucru – Bill & Ted 3, Matrix 4, dar și un reboot al lui Deathstroke, plus filmul Avei DuVernay, New Gods – astfel încât participarea sa în DCEU este condiționată de modul în care se aliniază în programul starului aceste titluri.

Lansat în 2005, Constantine (în distribuția căruia s-au mai aflat Rachel Weisz și Tilda Swinton), nu a impresionat criticii, însă a avut succes în rândul fanilor (a intrat în categoria filmelor cult). La box office-ul internațional a strâns 230 milioane de dolari, la un buget de producție de 100 milioane de dolari. Oferta de a relua partitura lui Constantine nu a pornit încă către Reeves, însă actorul a declarat în mai multe rânduri că și-ar dori să revină în rol.

Sursa: https://www.cinemagia.ro/stiri/keanu-reeves-si-emilia-clarke-sunt-doriti-in-universul-extins-dc-44205/

 

Hits: 85

Élite: când eroii “ar face orice ca să se integreze”

08 sept. 2019
Seriale Tv
Valentin

 

 

 

 

 

 

Netflix a lansat azi sezonul doi al serialului spaniol

Ştim, Fabrica de bani/La casa de papel este cel mai cunoscut serial spaniol produs de Netflix, dar sunt mari şanse să vină puternic din urmă Élite, serialul cu adolescenţi al cărui al doilea sezon s-a lansat chiar azi. Nu ştim cât de popular a fost primul sezon în România, dar în Spania a iscat isterie, iar Netflix a anunţat la un moment dat că serialul a fost urmărit pe 20 de milioane de ecrane în prima lună de la lansare. Prin amabilitatea Netflix, am stat de vorbă cu actorii din serial pentru a desluşi misterul din spatele “fenomenului Élite”, care a dat un nou sens cuvântului “elitist” (denumire generică pentru fanii serialului) în spaniolă.

În centrul poveştii sunt elevii din Las Encinas (adică Stejarii), cel mai exclusivist liceu (fictiv) din Spania. Toţi provin din familii extrem de influente şi tuturor li s-a băgat în cap că îi aşteaptă un viitor strălucit. Problemele încep când, după ce o şcoală de cartier se dărâmă, trei elevi din medii mai puţin privilegiate primesc burse la Las Encinas, apariţia “intruşilor” punând gaz din belşug pe focul şi aşa incandescent al trădărilor, intrigilor, şantajelor, răzbunărilor şi aventurilor sexuale din liceu.

Dacă în sezonul întâi am văzut cum unul dintre personaje îşi află sfârşitul într-un mod violent şi cum altcineva decât făptaşul este condamnat pentru crimă, în sezonul al doilea eroii trebuie să înveţe să meargă mai departe după această traumă. În acelaşi timp, trei personaje noi lărgesc şi mai mult paleta de teme a poveştii. Iată câteva dintre ele mai jos, cu declaraţii ale actorilor în ceea ce le priveşte.

Găsirea locului în comunitate
Titlul acestui articol este dat de o declaraţie a lui Miguel Bernardeau, interpretul poate celui mai antipatic personaj din întreg serialul, Guzmán. Élite foloseşte artificii de telenovelă pentru a-şi lua prin surprindere spectatorii, dar una din temele recurente este vulnerabilitatea adolescenţilor. Indiferent de poziţia socială şi privilegii, zâmbetele de faţadă pot ascunde temeri, nelinişti şi uneori chiar o imensă nefericire, iar asta vedem în repetate rânduri de-a lungul poveştii.

“Ar face orice ca să se integreze”, este de părere Miguel Bernardeau, “şi de aici încep necazurile. Pur şi simplu ar face orice ca să se integreze. Încerci să te adaptezi unui anumit loc şi pentru asta eşti dispus să renunţi la vechiul tău mod de a gândi. Vrei să faci parte din ceva şi poate că acel ceva nici măcar nu este bun pentru tine, dar chiar vrei să faci parte”, a mai spus actorul.

Poziţia socială şi parvenirea
Serialul reuşeşte să discute eficient fascinaţia pentru un anumit stil de viaţă. Faptul că povestea construieşte un mediu în care oamenii obişnuiţi interacţionează cu cei privilegiaţi lasă loc discuţiilor despre statutul social, parvenire şi metodele mai mult sau mai puţin dubioase pentru a urca pe scara socială.

Mina El Hammani, interpreta Nadiei, eleva de religie musulmană care trebuie să depună mari eforturi pentru a împăca aşteptările familiei tradiţionaliste cu tentaţiile din liceu, a explicat cel mai bine poziţia serialului despre acest subiect: “Banii corup şi nu îi corup doar pe adolescenţi, ci şi pe cei maturi. Trăim într-o lume capitalistă, care idealizează resursele financiare, şi suntem bombardaţi de mesaje despre cum banii îţi pot face viaţa mai bună. Cred că personajul Cayetanei (n.r. o nouă elevă de la Las Encinas care se preface a fi bogată) arată cel mai bine problema. Şi aceasta nu îi afectează doar pe adolescenţi, subiectul este interesant şi pentru adulţii care îşi imaginează că mai mulţi bani înseamnă obligatoriu o viaţă mai bună. Dar asta nu e real, poţi avea toţi banii din lume şi să fii în continuare nefericit.”

Reţelele de socializare
I-am întrebat pe actori despre responsabilitate în folosirea reţelelor de socializare. Pentru Claudia Salas, interpreta Rebeccăi, un personaj nou de condiţie modestă care ajunge la Las Encinas după ce familia ei câştigă la loterie, prezenţa online “este o armă puternică, dar până la urmă este totuşi o armă. Trebuie să înveţi cum să foloseşti reţelele de socializare fără să ajungă ele să te folosească pe tine. Trebuie să ştii cum să le controlezi. În ziua de azi sunt esenţiale, nu putem trăi fără ele, dar trebuie să le utilizăm corect.”

“Suntem actori şi deci personalităţi publice, prin urmare avem o responsabilitate, mai ales că mulţi dintre cei care ne urmăresc sunt foarte tineri. Trebuie să creăm conţinut relevant, să atragem atenţia asupra unor subiecte care contează. Nu spun că trebuie să educăm, dar e bine să abordăm subiecte folositoare. Pe reţelele de socializare totul pare perfect, dar nu este aşa şi nu suntem întotdeauna fericiţi, iar aici cel mai bun exemplu este Cayetana, personajul meu. De-a lungul sezonului doi vedem că este un personaj mult mai complex decât pare la prima vedere”, a spus Georgina Amorós. Personajul ei, Cayetana, pozează într-una din cele mai bogate eleve de la Las Encinas, dar în realitate nu este deloc aşa.

Sexul
Probabil că unul din marile puncte de atracţie ale serialului este completa lipsă de inhibiţii a personajelor. Nu lipsesc triunghiurile amoroase, sexul în trei, sexul gay şi aproximativ o dată la zece minute un personaj trebuie să apară în fundul gol.

Al doilea episod din sezonul doi oferă o secvenţă care are toate şansele să-i facă pe unii spectatori să dea stop şi replay: Valerio (Jorge López), un personaj nou, apare aproape în toată splendoarea, cu “ruşinea” acoperită de un ciorap. L-am întrebat pe Jorge cât de vulnerabil se simte un actor atunci când are de jucat o astfel de scenă. “M-am simţit extrem de vulnerabil în ziua aceea, a fost cea mai grea zi de filmare pentru mine pentru că era şi prima mea filmare nud. Le-am spus colegilor că mă simt aiurea şi mi-au fost de mare ajutor. La sfârşitul filmărilor m-am uitat pe imagini să văd cum a ieşit, pentru că am dat totul în scena aia, dar chiar şi când dai totul ca actor poate să iasă prost. Mi-a plăcut rezultatul, iar ziua aceea a devenit una importantă pentru mine, personal şi profesional”, a spus actorul.

Dependenţa de droguri
Cu o abordare a poveştii mai sumbră decât în primul sezon, noile aventuri ale elevilor din Las Encinas explorează şi efectele dependenţei de droguri. Date fiind excesele de toate felurile ale personajelor, Élite este un serial care ar putea provoca discuţii constructive în familie: dacă adolescenţii pot fi uşor fascinaţi de aplombul cu care personajele se aruncă în belele, o opinie diplomată a unui adult i-ar putea tempera.

În ce priveşte dependenţa de droguri, catalizatorul sezonului este Valerio, pe care îl vedem frecvent consumând-le. Jorge López explică modul cum serialul trage un semnal de alarmă în sezonul doi: “Pentru Valerio, consumul de droguri este pentru relaxare. El ştie să controleze acest consum, ştie cum să facă să nu devină o dependenţă handicapantă. Dar cei care nu ştiu cum să folosească drogurile – şi aici cel mai bun exemplu este Guzmán – pot deveni victime facile”.

Homosexualitate, incluziune
Omander. Este numele dat de fani celui mai popular şi discutat cuplu al serialului, cel format de Omar (Omar Ayuso), un tânăr musulman cu un tată tradiţionalist, şi Ander (Arón Piper), fiul directoarei liceului Las Encinas. Mediul din care provin este un continuu obstacol în calea relaţiei lor.

L-am întrebat pe Omar Ayuso dacă crede că personajul său şi provocările pe care le înfruntă ar putea ajuta adolescenţii gay care ezită să-şi accepte sexualitatea din cauza mediului tradiţionalist. “Ceea ce oferă personajul este foarte subiectiv, fiecare spectator poate înţelege sau lua altceva de la el. Nu încearcă să ofer soluţii pentru alte persoane, pentru că acest lucru nu funcţionează. Dar ceea ce oferă personajul este vizibilitate. Şi cred că toţi avem nevoie să ştim că nu suntem singurii care ne confruntăm cu o anumită problemă. Acest personaj poate ajuta pe cineva să-şi accepte identitatea şi să se descurce mai bine într-un context social care nu-l sprijină.”

Tăierea cordonului ombilical şi asumarea maturizării
Este aproape imposibil să găseşti o familie funcţională în Élite. Corupţi, manipulatori, absenţi, homofobi sau complet depăşiţi de situaţie, eroii maturi din serial eşuează invariabil în cea mai importantă misiune a paternităţii, crearea unui mediu sigur şi fertil pentru dezvoltarea fiilor şi fiicelor lor. I-am întrebat pe Omar Ayuso şi Arón Piper cum văd ei relaţiile dintre generaţii şi cât de importantă este tăierea metaforică a cordonului ombilical în propria maturizare.

“Această tăiere este inevitabilă. În serial şi în realitate, motivul din spatele a ceea ce se întâmplă este explicat de educaţia primită. Modul cum sunt crescuţi copiii are un efect asupra felului în care ei se vor purta când se maturizează. Nu spun că părinţii ar avea intenţii rele în educarea copiilor, cred că o fac cu cele mai bune intenţii, dar uneori nu reuşesc, nu pot să o facă bine. Am văzut asta şi la mine”, a spus Omar Ayuso. Arón Piper a adăugat că rebeliunea adolescenţilor este necesară, pentru că altfel de multe ori părinţii nu reuşesc să-i asculte şi să le înţeleagă corect problemele.

Cele opt episoade din al doilea sezon sunt disponibile pe platforma Netflix din această dimineaţă. Serialul a primit deja undă verde pentru un al treilea sezon.

Sursa: https://www.cinemagia.ro/stiri/elite-cand-eroii-ar-face-orice-ca-sa-se-integreze-44219/

Hits: 82